vaktet

çfarë hamë

vaktet

Synimi ynë në qendrën ditore TIP TAP është t’u sigurojmë fëmijëve të gjithë lëndët ushqyese të nevojshme për zhvillimin e tyre në vaktet e tyre. Kjo është arsyeja pse ne ofrojmë një dietë të ekuilibruar me shumë fruta dhe perime çdo ditë. Ushqimet tona përgatiten në vend dhe ne i kushtojmë shumë rëndësi shumëllojshmërisë dhe përdorimit të përbërësve të freskët. Recetat tona janë përzgjedhur sipas stinës për të ofruar gjithmonë më të mirën.

Ne duam që fëmijët të marrin pjesë aktive në blerjet ushqimore dhe kështu të fitojnë një pasqyrë në përzgjedhjen dhe origjinën e sendeve ushqimore. Gjatë përgatitjes së ushqimit, ne i inkurajojmë fëmijët të na ndihmojnë në mënyrë që ata të mund të shohin se nga çfarë përbërësish përbëhen ushqimet e tyre. Ne gjithashtu pjekim rregullisht së bashku në grup.

Ne duam të motivojmë dhe frymëzojmë fëmijët në çdo situatë. Është veçanërisht e rëndësishme për ne që ata të mësojnë ta trajtojnë ushqimin me respekt.

vegetables

mostër e planit të menusë

çfarë/ditë
e hënë
e martë
e mërkurë
e enjte
e premte
Mëngjes
fruta / drithëra / joghourt / etj.
fruta / drithëra / joghourt / etj.
fruta / drithëra / joghourt / etj.
fruta / drithëra / joghourt / etj.
fruta / drithëra / joghourt / etj.
në mes të mëngjesit
fruta/perime/bukë/etj.
fruta/perime/bukë/etj.
fruta/perime/bukë/etj.
fruta/perime/bukë/etj.
fruta/perime/bukë/etj.
Mesditë
Polenta shafrani me ratatouille
marule ajsberg
Dolli me viç dhe dip kuarku bimor
Sallatë e përzier
Pena integrale me Cinque Pi dhe kungull
Sallatë misri
Copa ari me perime
sallatë me patate
Marule Romaine me turshi me toptha dhe sallatë jeshile
rostiçeri pasdite
Zwärgliquark
fruta
kek me limon
fruta
Kos me kornflakes
fruta
ëndërr nektarinë
fruta
Kërpudha domate në dyshemenë pyjore
fruta
znight
Perime & Fruta
Perime & Fruta
Perime & Fruta
Perime & Fruta
Perime & Fruta

Ne përdorim kryesisht mish zviceran. Deklarohen raste të jashtëzakonshme. Ne rezervojmë të drejtën për të bërë ndryshime afatshkurtra.