Курс за прва помош за деца

За родители, баби и дедовци, кумови и заинтересирани

Корисно и возбудливо

Курсот Kindernothelfer е наменет за родители, баби и дедовци и сите заинтересирани кои би сакале да научат како да спроведуваат мерки за прва помош на децата. Во курсот се опфатени различни теми, како што се реанимација, паѓање од пресоблекувалната, струен удар или изгореници. Лекциите се засноваат на најновите упатства за прва помош и пренесуваат практично знаење на едноставен начин.

Содржини

На разновиден и разигран начин го тренирате безбедното користење на мерките за прва помош на децата. Курсот ги вклучува следните теми, меѓу другото:

Лекциите даваат многу практично знаење на едноставен начин и се базираат на најновите упатства за прва помош.

Контактирајте не ако имате какви било прашања

Дали имате дополнителни прашања за нашиот курс за прва помош за деца? Тогаш не двоумете се и контактирајте не, Ви стоиме на располагање за дополнителни информации.

Кога и каде

Датум

24.06.2023/ 02.09.2023/ 18.11.2023

време

8:30 - 16:30 часот

Локација

сала за обука
Kita TipTap
Банхофштрасе 19
3250 Лис

Грижа

Доколку е потребно, можете да ги регистрирате вашите деца за згрижување деца за време на курсот во дневниот центар TipTap. Дополнителни трошоци 120.-

трошоци за курсеви

90.-- по учесник вкл. сертификат

Регистрација по е-пошта

Онлајн регистрација