простории

Нашата инфраструктура

Нашиот детски рај

Во сите групи на TipTap Kita придаваме големо значење на висококвалитетната, модерна и погодна за деца опрема.

Нашите деца треба да бидат способни да играат, да бидат креативни и да се измислуваат. Ова бара идеална средина.

Со задоволство ќе ви покажеме неколку слики за илустрација.

Kita TipTap Kinderküche

впечатоци

Биелштрасе

Поради дарежливите прозорски површини, нашите соби се многу светли, отворени и привлечни.

Децата имаат на располагање над 150 м2 простор, а нивната градина ве поканува да си играме заедно надвор и е веднаш до куќата.

Комбинацијата од шарени соби, модерен мебел, разновидни катчиња за играње, привлечна дрвена платформа, пријатна трпезарија, простор за креативни ракотворби и пространа гардероба нуди идеален амбиент за позитивен развој и возбудливо искуство во дневната грижа.

впечатоци

Bahnhofstrasse Group North

Групацијата Nord нуди многу простор на дарежливи 200 квадратни метри и модерна атмосфера што ги инспирира децата и родителите подеднакво. Собите се дизајнирани со живи бои и зрачат со весело и инспиративно расположение. Современиот објект ја комбинира функционалноста со естетиката и создава привлечна средина за малите истражувачи.

Без разлика дали се работи за место за гушкање, градежно катче или катче за читање – овде децата можат да играат, да учат и да ѝ дозволат на нивната имагинација да се разбуди до задоволство. Пријатната трпезарија ги поканува децата да јадат и да разговараат заедно.

впечатоци

Групата Банхофштрасе Југ

Групацијата Јужна нуди повеќе од 160 м2 простор за деца од сите возрасти. Собите се колоритно дизајнирани и зрачат со весела атмосфера. Со модерен објект оптимално се поддржани детските потреби за игра и креативност.

Постојат посебни области за игра кои се прилагодени на различните интереси и нивоа на развој на децата. Овде можат слободно да се развиваат, да играат, да учат и да стекнуваат нови пријатели. Посебен белег е дрвената платформа, која служи како бина или место за состаноци за групни активности. Ги повикува децата да откриваат, танцуваат и играат.

0
долгогодишно искуство
0 +
Среќни деца
0 +
Вработените